İyi günler...onaltı yaşımdan beri memleketim olan Hınıs'ı görmeye gelemiyorum. sanırm pek tanıdık simalarda kalmamıştır.dünya kurulalı beri bu göç denen hayat tarzı yaşanıp gidiyordur.İNSANLAR DAHA İYİ İMKANLAR ,SICAK BİR ÜLKE DAHA İYİ BİR EĞİTİM İÇİN ÜST-ÜSTE DİZİLMİŞ EVLERDE,TÜKETİCİ TOPLUM OLUŞTURDULAR.Lakin artık standart hayat şartları eşit şekilde dağıtılıyor.baktım ki, memleketim batı ilçelerinden farksız olmuş. çok sevindim.Yalnız hemşehrilerimin o boş arazileri değerlendiremeyişine,çok üzülüyorum.Hala ilçenin orta yerinde o koca tarla boş duruyor.Devlet mi orayıda eksin biçsin ya hu.Oranın iklimine uygun meyve ağaçları,fayda veren bitkiler ekilemez mi?kendisi kullanmaz,kimseye de kullandırmaz bizim insanımız.Hani arıcılık vesaire...atalarımız ne demiş;çift ile koyun geri kalanı oyun.ASL OLAN TEMEL GIDADIR.TEKNOLOJİ BİR YERE KADAR.Bir gün harp olur,bilmem ne olur,o göçedenler göç edecek yer ararlar.Allah muhafaza...konuşacak çok şey var. makul,mantıklı cevap yazmak isteyenlerbaşımızın tacıdır.Benim çok çalışmalarım var gerçi.kırk iki yaşımı doldurdum daha yeni dışardan bitirmelerle liseyyi bitirip,üniversiteyi açıköğretimle okumaya çalışıyorum. muhtar adaylığına girişip,okulumu bitirince milletvekili iveya belediye seçimlerinde adaylığımı koymak istiyorum. Allahın elinde tabii bunlar.çalışanların,gariblerin yanında olacağım. elimden ne kadarı geliyorsa. Vatanıma,milletime canım feda.Peygamberimizin dediğİ igibi''hubbul vatan minel iman''yani vatan sevgisi imandandır.
. hoşçakalınız.